nemocnice Frýdlant bez lidíMěsto Frýdlant se bude podílet na financování provozu akutní interní ambulance, která začne v Nemocnici Frýdlant s.r.o. fungovat v nepřetržitém provozu ve čtvrtek 1. října 2015. Na svém zasedání o tom poslední zářijový den rozhodli zastupitelé města. Konkrétně na provoz akutní interní ambulance uvolnili z městského rozpočtu částku 47 tisíc korun.

Akutní interní ambulance má alespoň částečně nahradit akutní interní lůžkovou péči, kterou Nemocnice Frýdlant s.r.o. přestala poskytovat 1. září 2015. „Je jakýmsi provizorním řešením, které má ulevit přetížené interně Krajské nemocnice Liberec a také zkrátit dojezdové časy sanitek zdravotnické záchranné služby. V současné době je dojednáno, že bude akutní interní ambulance fungovat tři měsíce. Jsem rád, že zastupitelé finančně toto prozatimní řešení podpořili, protože se tím otevírá prostor pro další vyjednávání,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Se zrušením akutní interní péče se nicméně Město Frýdlant nechce smířit. „První statistiky z interního oddělení liberecké nemocnice o počtu pacientů z Frýdlantska ukazují, že akutní interní lůžka ve Frýdlantu měla, a věříme, že ještě budou mít, své opodstatnění,“ podotkl starosta Frýdlantu.

Jednání ohledně zajištění akutní interní péče na Frýdlantsku proto budou i nadále intenzivně pokračovat. „V nejbližší době se se všemi dotčenými stranami znovu setkáme. Na stole už budou konkrétní čísla a údaje o tom, co zrušení akutních interních lůžek ve Frýdlantu znamená pro region, libereckou nemocnici i Liberecký kraj. Pak se ukáže, kudy by se měly ubírat další společné kroky,“ řekl Dan Ramzer.

zasedání zastupitelstva

Na zasedání zastupitelstva byli přítomni také zástupci Krajské nemocnice Liberec, a.s. (KNL) – generální ředitel MUDr. Luděk Nečesaný, MBA, přednosta Centra interních oborů MUDr. Tomáš Klimovič a člen dozorčí rady Ing. František Pešek. Z informací, které během zasedání zazněly, vyplynulo, že pokud akutní interní péči nebude v budoucnu schopna poskytovat Nemocnice Frýdlant s.r.o., je KNL tuto službu připravena pomoci zajistit v prostorách frýdlantské nemocnice.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest