cesta k nádraží 2O jeden milion korun více půjde letos ve Frýdlantu z městského rozpočtu na opravy chodníků a komunikací. Navýšení částky schválili na posledním zasedání zastupitelé Frýdlantu. Peníze musí být proinvestovány do konce roku. 

„Navýšit částku na opravy silnic a chodníků se podařilo především díky dobrému hospodaření Města Frýdlant,“ podotkl místostarosta města Jiří Stodůlka. Za peníze navíc bude v příštích třech měsících opravena část ulice Krátké, rozbitá komunikace v ulici Úzká k Daminu a vznikne také zpevněná cesta pro pěší od nádraží Českých drah směrem k bývalému hotelu Garni. „Část peněz pak použijeme na přípravu projektů, které chystáme v příštím roce. Tak, abychom je měli připravené, a na jaře jsme mohli začít rovnou vypsáním veřejné soutěže na dodavatele,“ vysvětluje místostarosta. Projektová dokumentace by se měla týkat výměny asfaltu a odvodnění ulic Hálkova a Vančurova, opravy chodníku v ulici Březinova a dokončení obnovy ulice Nádražní.

Kromě těchto investic do komunikací a chodníků plánuje Město Frýdlant v příštím roce také například rekonstrukci ulic Lužická a V Úvoze. Pokud se podaří získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, dočká se v roce 2016 Frýdlant také obnovy chodníků v ulicích Fügnerova a Novoměstská.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest