LIBERECKO – Od soboty do pondělí řešili hejničtí a liberečtí policisté případy vykradených aut v jejich terénu. V obou případech vznikla majitelům škoda okolo pěti tisíc korun.

Jeden z případů vloupání do osobního vozidla řešili policisté z obvodního oddělení v Hejnicích. K vykradení vozu došlo ze soboty na neděli v Raspenavě v Nádražní ulici. Neznámý pachatel se do vozidla Opel Astra dostal přes rozbité okénko zadních dveří. Ve voze našel a s sebou si odnesl krabičku se šperky a autorádio. Celkově neznámý zloděj způsobil majiteli vozidla škodu přesahující tři tisíce korun.

Podobný případ řešili z neděle na pondělí i liberečtí policisté na Perštýně. V Mlýnské ulici u rodinného domu se neznámý zloděj vloupal do zaparkovaného a uzamčeného vozidla VW Golf, odkud si odnesl také autorádio v hodnotě pěti tisíc korun.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení a nyní budou pracovat na dopadení pachatelů. Jestliže se podaří policistům případy objasnit, hrozí pachatelům v obou případech před soudem udělení až dvouletého trestu za mřížemi.

PREVENTIVNÍ DOPORUČENÍ POLICIE !!!!

  1. Nenechávejte ve vozidlech žádné cenné věci (elektroniku, mobilní telefon, peněženky, peníze, kabelky, nářadí apod.).
  2. Nenechávejte uvnitř vozu technický průkaz ani náhradní klíče.
  3. Přemýšlejte o tom, kde své vozidlo parkujete (zákoutí, odlehlá místa)
  4. Věnujte pozornost základnímu zabezpečení.
  5. Pokud už ve vozidle zabezpečovací zařízení máte, používejte jej.
  6. Nenechávejte své vozidlo bez dozoru odemčené.
  7. Nikomu nesvěřujte klíče od automobilu.

6. 10. 2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest