Ve čtvrtek 8. října se od 18.00 v liberecké galerie Dads uskuteční vernisáž výstavy „Kunst Halle Sankt Gallen presents Beni Bischof“, která se uskuteční u příležitosti oslav 25. výročí spolupráce mezi Libereckým krajem a švýcarským kantonem Sankt Gallen. Vernisáž výstavy proběhne za osobní účasti Beni Bischofa a ředitele galerie Kunst Halle Sankt Gallen Giovanni Carmine.

Pro mezinárodně oceňovanou tvorbu předního švýcarského multižánrového autora Beni Bischofa jsou typické především obrazové koláže inspirované stylem dada, které dávají známým originálům zcela nový význam. Ten nemá jen zneklidňovat a šokovat, ale také vykouzlit úsměv na divákově tváři.

Dílo Beni Bischofa představí v Liberci exkluzivně renomovaná švýcarská galerie Kunst Halle Sankt Gallen, která se na mezinárodní výtvarné scéně těší vynikající pověsti již mnoho let. Začátkem letošního roku vzbudila po celém světě velkou pozornost její výstava, na které umělecká skupina Mediengruppe Bitnik představila robota schopného samostatně nakupovat zboží po internetu a odesílat ho svým majitelům.

Umělci naprogramovali počítač tak, aby dokázal nakupovat online na černém trhu. Během jednoho týdne robot na adresu galerie např. objednal drogy nebo falešný maďarský pas. Ihned vzápětí švýcarská policie výstavu přerušila a robota umělcům, kteří chtěli upozornit na nebezpečí internetového trhu s ilegálním zbožím, zabavila.

Samotná výstava „Kunst Halle Sankt Gallen presents Beni Bischof“ se uskuteční ve dnech 9. – 29. října 2015. Galerie Dads v 1. patře libereckého obchodního domu Plaza má otevřeno každý den kromě neděle, ve všední dny od 14 do 18.30, v sobotu od 10 do 13 hodin.

Výstava, nad kterou převzali záštitu velvyslanec Švýcarské konfederace v Praze J. E. Markus-Alexander Antonietti a hejtman Libereckého kraje Martin Půta, je realizována za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky a ve spolupráci s Fakultou umění a architektury Technické univerzity v Liberci. Partnery akce jsou společnosti DGS Druckguss Systeme, Clarion Grandhotel Zlatý lev, Switzerland Tourism a Zámecký pivovar Frýdlant.

beni_poster

 

Mgr. Vondřich Petr
petr.vondrich@kraj-lbc.cz
485226308 /

Pin It on Pinterest