sběrný dvůrKam zmizely kontejnery z ulice Mezibranská? Na základě stížností občanů na zápach a nepořádek byly z této ulice kontejnery na tříděný odpad přesunuty. A to do ulice Jiráskova naproti jatkům. 

“Stížností bylo mnoho a navíc byl do kontejnerů na tříděný odpad neustále vhazován také odpad komunální,” vysvětluje Helena Fialová z majetkosprávního odboru městského úřadu, která má komunální odpady ve své kompetenci.

Občané, kteří byli do kontejnerů v ulici Mezibranská zvyklí odkládat tříděný odpad, mohou využít kontejnery u sokolovny nebo u sběrného dvora v Raisově ulici. “Nebo se mohou zapojit do pytlového sběru tříděného odpadu. Tím pádem nebudou muset tříděný odpad odnášet do kontejnerů, ale budou ho shromažďovat do speciálních pytlů a ještě za to budou “odměněni” slevou na poplatku za odpady,” říká Helena Fialová. K pytlovému sběru se mohou občané přihlásit právě u ní na majetkosprávním odboru v budově A (radnice) v kanceláři č. 10, případně telefonicky na čísle 482 464 016. Zaregistrovat se mohou i na emailu helena.fialova@mu-frydlant.cz.

Pin It on Pinterest