4838574-mospolicie-ilustracni-snimky-napis-158-a-policie_denik-380LIBERECKO – O uplynulém víkendu řešili hejničtí policisté 35letého muže pro přestupek, dva dny nato se jim chtěl pomstít. Zapálil dřevěná vrata garáže u policejní služebny.

Liberečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže pocházejícího z Hejnicka pro přečin “Poškozování cizí věci” ve stádiu pokusu a “Přečin násilí proti orgánu veřejné moci”. Muže zadrželi hejničtí policisté v pondělí 12. října 2015 odpoledne v centru města Hejnice, kdy krátce předtím úmyslně zapálil dřevěná vrata garáže v majetku policie. Garáž se nachází na dvoře vedle policejní služebny obvodního oddělební Hejnice v ulici Lázeňská. Vzhledem k rychlému zásahu způsobil muž na garáži pouze škodu ve výši okolo 500 korun.

Když muž skončil na policejní služebně,  zjistili policisté důvod, proč požár založil. Údajně se chtěl pomstít policistům za to, že mu v sobotu 10. října 2015 zabavili vypěstovanou marihuanu. Hejničtí policisté muže v sobotu kontrolovali v ulici Lázeňská, kdy měl u sebe několik rostlin podobajících se konopí. Policisté mu rostliny odebrali a jeho jednání nyní prověřují pro podezření ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Tímto způsobem chtěl působit na výkon pravomoci policejního orgánu, který přestupek prověřuje. Po provedených úkonech trestního řízení byl muž propuštěn ze zadržení a trestní stíhání nyní probíhá na svobodě. Za spáchání uvedených přečinů ho může nyní soud poslat až na pět let do vězení.

14.10.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest