CHOPS 3Terénní pečovatelskou službu začala na Frýdlantsku v říjnu poskytovat další organizace. Vedle Střediska sociální péče, které už působí ve Frýdlantu, je to Diecézní charita Litoměřice. Obrátit se na ní mohou lidé nejen z Frýdlantu, ale i z jeho spádových obcí a ze spádových obcí nedalekého Nového Města pod Smrkem. 

To znamená lidé z Dětřichova, Heřmanic, Kunratic, Krásného Lesa, Dolní Řasnice, Horní Řasnice, Bulovky, Pertoltic, Višňové, Černous, Habartic, Nového Města pod Smrkem, Raspenavy, Hejnic, Bílého Potoka, Lázní Libverda a Jindřichovic pod Smrkem. “Naše terénní pečovatelská služba poskytuje jednak pomoc při běžných úkonech osobní hygieny, při zajištění stravy v domácnosti, nabízíme práce spojené s chodem domácnosti, jako je praní, žehlení nebo donáška nákupu. Dále můžeme být klientům k dispozici jako doprovod při cestě k lékaři nebo na úřady, při procházkách nebo jsme připraveni dělat jim doma společnost a povídat si s nimi,” říká vedoucí služby Charitní pečovatelská služba Bc. Pavla Erlová.

Terénní pečovatelskou službu mohou využít senioři nebo osoby se zdravotním postižením či chronickým onemocněním, starší 19 let. Služby jsou poskytované ve všední dny od 7.00 do 15.30 hodin, v případě potřeby přijedou ale pečovatelky i o víkendu nebo ve svátek. Ceny služeb jsou uvedeny v ceníku, který naleznete zde. Účtována je pouze skutečná doba trvání úkonu nebo služby.

Letáček-Charitní pečovatelská službaZdroj: Město Frýdlant

 

Pin It on Pinterest