imagesNemocnice Frýdlant – Za prvních osmnáct dní, kdy poskytuje v rámci nepřetržitého provozu 24 hodin denně své služby ve frýdlanstké nemocnici akutní interní ambulance, ji vyhledalo 166 pacientů z toho 115 z nich v odpoledních či nočních hodinách. 32 pacientů přivezla Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje. Jednoznačně se ukazuje, že pro pacienty Frýdlantska je tato ambulance přínosem, neboť při náhlých interních potížích dosáhnout na pomoc rychle v naší nemocnici a nemusejí za ní jezdit až do Liberce. Krátkodobou lůžkovou péči v rámci této ambulance na tzv. expektačním lůžku využilo 59 pacientů.

Jednoznačným potvrzením, že zrušením interních lůžek v nemocnici nedošlo ke zhoršení dostupnosti a kvality péče je skutečnost, že z těchto 166 pacientů jich bylo k následné hospitalizaci předáno do liberecké nemocnice za tyto první tří týdny jen 6 pacientů. Pro převoz akutního pacienta byla vyžádána posádka ZZS LK s lékařem pouze ve čtyřech případech.

Nemocnice Frýdlant provozuje nepřeržitou akutní interní ambulanci od 1. října s využitím svých lékařů a za pomoci lékařů a lékařek Krajské nemocnice Liberec, a.s. Akutní lůžkovou péči v interních oborech a to i specializovaných jako jsou kardilologie, neurologie, diabetologie, revmatologie apod. poskytuje pro spádovou oblast okresu Liberec (ve specializovaných oborech i pro celý kraj) Krajská nemocnice Liberec na 159 lůžkách.

Zdroj: Nemocnice Frýdlant

Pin It on Pinterest