03Máte doma nebo na zahrádce dýně, pro které nemáte využití? Přineste je k nám do Městského informačního centra. Stanou se součástí výzdoby během Martinského posvícení a pomohou rozzářit při této listopadové akci ulice města.

Martinské posvícení je ve Frýdlantu plánováno na první listopadový pátek, tedy na 6. 11. 2015. Jeho ústřední postavou bude Martin na bílém koni, který povede od hradu a zámku Frýdlant směrem k radnici průvod světel. Cestu by měly lemovat vydlabané dýně, ve kterých budou svítit svíčky. “Dýní je ale potřeba velké množství a tak žádáme každého, kdo může nějakou darovat, aby ji přinesl do městského informačního centra. My už se postaráme o zbytek,” říká vedoucí městského muzea ve Frýdlantě Iva Beranová.

Až průvod, do kterého si může každý přinést vlastní světýlko, dorazí na náměstí, přijde před radnicí na řadu Martinská legenda. Zbytek večera pak mohou účastníci Martinského posvícení strávit ve Špitálku, kde bude připraveno občerstvení, zakoupit si bude možné drobnosti na trhu a nejen děti se budou moci zúčastnit výtvarných dílen.

Pin It on Pinterest