alkoholV devíti restauracích a hernách proběhly v minulém týdnu ve Frýdlantu kontroly, zda se v nich nenalévá alkohol mladistvým. Stalo se tak v rámci celorepublikové preventivní akce „Alkohol“. Na kontrolách se podílel Odbor protidrogové politiky Úřadu vlády, Policie ČR, Česká obchodní inspekce, živnostenský úřad, hasičský záchranný sbor a městská policie.

Ve Frýdlantu prošly kontrolou všechny restaurace a herny. „Akce začala ve středu 14. října kolem osmé hodiny večerní a skončila před jedenáctou hodinou v noci. Sami jsme do poslední chvíle nevěděli, do kterých provozoven nakonec půjdeme,“ říká vedoucí obecního živnostenského úřadu ve Frýdlantu Markéta Nováková.

„Kontroly se zaměřovaly zejména na to, jestli nejsou v provozovnách mladiství pod vlivem alkoholu a zda není mladistvým naléván personálem zařízení alkohol,“ doplnila vedoucí oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství Policie Vlasta Suchánková.  Výsledky kontrol budou podle ní známé koncem týdne poté, co proběhne vyhodnocení celého týdne těchto preventivních akcí. Pokračovat pak mají kontroly až do konce roku.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest