12109118_686230121478581_4280143065282271771_nNedlouho po mezinárodním svátku Den stromů (20. října) můžeme konstatovat, že vyhlídky alejí Frýdlantského výběžku jsou zase o něco optimističtější.

V pondělí 26. října se na frýdlantské radnici uskuteční důležité jednání pracovní skupiny, svolané hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou, o podobě projektu Od zámku Frýdlant k zámku Czocha, který kromě potřebné rekonstrukce silnic Frýdlantska původně počítal s masivním plošným kácením stromů podél komunikací.

Již nyní lze říci, že se práce občanské iniciativy Zachraňme aleje setkala se vstřícným přístupem zástupců investora a silničářů a že se ve složitém procesu vyjednávání daří naplňovat cíle, s kterými iniciativa vznikla – plánovat rekonstrukci silnic s ohledem na aleje a stromořadí, výraznou krajinotvornou dominantu Frýdlantska.

„Jsme rádi, že se nám podařilo zástupcům Libereckého kraje a Krajské správy silnic dokázat, že nejsme samozvaná skupina potížistů, ale partner pro vyjednávání, a že naše cíle jsou vlastně společné – za vynaložené peníze uskutečnit kvalitní projekt,“ uvedl Kryštof Špidla (Zachraňme aleje).

Po pěti terénních šetřeních je už nyní v rámci předběžných dohod zřejmé, že se ve třech úsecích z pěti podaří zachránit 274 stromů z původních 515 určených na pokácení. V jednání stále zůstávají dvě silnice: alej Raspenava – Krásný Les a alej z Nového Města pod Smrkem přes Hřebenáč do Horní Řasnice.

Pokusy o zachování raspenavské aleje v současné podobě narážejí na nutnost rozšíření komunikace a zároveň složité majetkoprávní vztahy, nicméně Liberecký kraj jedná s vlastníky dotčených pozemků, a proto zůstává naděje na rozumný kompromis. Ve hře je stále množství variant, v každém případě se ale počítá s kompenzací vykácených dřevin tak, aby zůstal zachován krajinný ráz Frýdlantska.

Zbyněk Vlk (Zachraňme aleje) k tomu dodává: „Uvědomujeme si, že právě v tomto úseku bude muset k nějakému kácení dojít – jednak kvůli rozšíření, jednak kvůli zdravotnímu stavu stromů. V případě aleje od Horní Řasnice k Hřebenáči u minimálně využívané silničky ovšem rozumný důvod ke kácení nevidíme.“

Občanská iniciativa Zachraňme aleje děkuje občanům za dosavadní podporu, ale též všem, kteří se dosud aktivně účastnili jednání a terénních šetření.

„V petiční akci nicméně budeme pokračovat do té doby, než bude definitivně jasné, že se výsledky dohod daří uvést v život,“ doplnil Milan Maršálek (Zachraňme aleje).

12118959_686230331478560_8624562179416908987_n

Zdroj: Kryštof Špidla

 

Pin It on Pinterest