03Nemocnice Frýdlant – Ve dnech 18. – 19. 10. 2015 se uskutečnil v Nemocnici Frýdlant na chirurgickém oddělení pod vedením primáře MUDr. Lukáše Kohoutka další z odborných seminářů zaměřených na operativu tříselné kýly.

„Cílem těchto již tradičně pořádaných akcí naším chirurgickým oddělením je předávat zkušenosti s operativou kýl, dnes konkrétně prezentované operativy tříselné kýly laparoskopickým přístupem“, upřesnil primář Kohoutek.

Za účasti kolegů z nemocnice Motol, Bulovka, Příbram, Strakonice a Pardubice byli na operačním sále Nemocnice Frýdlant odoperováni 3 pacienti. Operativu vedl primář Kohoutek a živě se diskutovalo o současných pohledech a názorech na operační přístupy k tříselné krajině a zodpovědném výběru moderních a kvalitních implantátů.
„Za zmínku jistě stojí, že dva dnešní operanti docestovali za operačním zákrokem na naše pracoviště ze značně vzdálených měst, a to konkrétně z Trutnova a Přelouče“, dodává primář Kohoutek.

Naše chirurgické oddělení operuje ročně kolem 500 pacientů s kýlou a má s touto problematikou rozsáhlé zkušenosti.

„Jsem rád, že si naše oddělení našlo jeden ze svých nosných pilířů a díky zájmu o naše pracoviště i jasnou dobrou referenci mezi pacienty. Přeji si do budoucna rozvoj naší malé nemocnice především směrem poskytování zdravotní péče šité pacientovi na míru a možnosti poskytnutí příjemného zázemí malé nemocnice rodinného typu se zárukou soukromí a kvalitní péče“, dodal primář Kohoutek.

Zdroj: Nemocnice Frýdlant

Pin It on Pinterest