hrad1Strašidelná noc uzavře na hradě a zámku Frýdlant další návštěvnickou sezónu. Speciální strašidelné prohlídky si pro návštěvníky připravili sami průvodci.

„Návštěvníci se během strašidelné noci setkají během prohlídek s dávnými majiteli panství a budou s nimi prožívat jejich tajemné příběhy. Potkají například Albrechta z Valdštejna, Neapolského místokrále Jana Václava Gallase nebo Kateřinu z Redernu,“ říká jedna z průvodkyň Jana Žáková. Seznámí se také z Melchiorem z Redernu, který válčil proti Turkům. „Ten se objeví bezruký a bude hledat svou pažní kost, která byla v minulosti vyňata z Redernovské hrobky v kostele ve Frýdlantu,“ popisuje Jana Žáková například setkání s jedním z majitelů Frýdlantského panství.

Ona sama zůstane v průvodcovské roli, nicméně provázet návštěvníky bude v duchu strašidelné noci coby meluzína, což je typické hradní strašidlo.

Strašidelná noc začíná na hradě a zámku v sobotu 31. října 2015 v 17.30 a probíhat bude až do 20.00 hodin. Na prohlídku, která je vhodná i pro děti a trvat bude zhruba 40 minut, je doporučeno si rezervovat místo na telefonním čísle 482 312 130. Vstupné je za děti do 15 let 50 korun a za dospělé 80 korun.

Pin It on Pinterest