Frekventovany_liberecky_snehulak_uz_ridice_trapit_nebude__mediumVytížená a řidiči neoblíbená soustava tří okružních křižovatek, tzv. sněhulák, v libereckém Růžodole brzy zmizí. Práce na její úpravě začnou v úterý 3. listopadu. Současně ten den, cca v pravé poledne, bude v předčasném užívání zprovozněna rampa silnice I/35 u mimoúrovňové křižovatky Letná – Londýnská.

Ze směru od letiště a průmyslové a obchodní zóny ve směru na Prahu umožní nová rampa přímý nájezd vozidel na silnici I/35. Celková délka rampy s šířkou vozovky 6,25 m je cca 240 m. Nový připojovací pruh, dlouhý 195 m, si vyžádal rozšíření stávající vozovky silnice I/35 o cca 2,20 m. „Řidičům se výrazně uleví. Nová rampa ve směru Praha a Turnov zmírní dopravní zatížení v prostoru křižovatkového uzlu na Letné. Díky jejímu zprovoznění mohou začít stavební práce, které spojí dvě stávající okružní křižovatky v jednu,“ říká vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp. Stavba nové rampy, jejímž investorem je vlastník silnice – Ředitelství silnic a dálnic ČR, si vyžádala 18 mil. Kč a její součástí byla přeložka vysokotlakého plynovodu.

Na silnici I/35 v Liberci probíhají v současné době i další stavební práce. V jízdním pásu ve směru na Prahu, v úseku od připojení ulice Nákladní po mimoúrovňovou křižovatku na Jablonec nad Nisou, dochází k rozšíření připojovacího pruhu. Po dokončení, které se předpokládá nejpozději počátkem letošního prosince, bude bezpečnější a přehlednější.

Foto: Jan Mocňák

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest