LIBERECKO – V noci z pondělí na úterý někdo vykradl dům v rekonstrukci v obci Višňová. Po odcizených věcech i pachateli pátrají Frýdlantští policisté.

Během noci z pondělí 2. listopadu na úterý 3. listopadu si neznámý pachatel vyhlédl v obci Višňová na Frýdlantsku neobydlený dům, který právě prochází rekonstrukcí. Když dělníci společně s majitelem dům opustili v pondělí v sedm hodin večer, byly všechny věci na svém místě. Na odchodu dům důkladně uzamkli a zebezpečili proti případnému vniknutí. Druhý den po návratu do domu v odpoledních hodinách čekalo na dělníky a majitele nemilé překvapení. V domě byla nečekaná návštěva, neboť byly porušeny vstupní dveře vedoucí na zahradu. Přivolaná policejní hlídka na místě zjistila, že zloděj celý dům prohledal a odnesl si z něho věci nemalé hodnoty. Majitelé postrádají – žebřík, pilu, elektrický ruční míchač, vrtačku, kladivo, palice, kabely. Z domu zmizelo nejen pracovní nářadí, ale také různé druhy lihovin, deset kusů lahví piva a mražené maso. Majitelům tak na odcizených věcech a poškozených dveřích vznikla škoda téměř padesát tisíc korun.

Policisté nyní pátrají nejen po pachateli krádeže, ale i po odcizených věcech, V případě že se jim případ podaří objasnit, hrozí pachateli před soudem až dvouletý trest odnětí svobody.

4. 11. 2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest