bezpečnostní radaTřetí setkání Bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Frýdlant proběhlo v úterý 1. prosince 2015 v zasedací místnosti městského úřadu ve Frýdlantu. Během jednání se hovořilo například o zabezpečení zimní údržby na silnici I/13 vedoucí z Liberce na Habartice, stoupajícím počtu uživatelů drog nebo o skladu munice v Hajništi. 

Jednání, které vedl starosta Frýdlantu a zároveň předseda Bezpečnostní rady Dan Ramzer, se zúčastnily zástupci integrovaného záchranného systému z Frýdlantska, horské služby, jednotlivých obcí, Frýdlantské vodárenské společnosti, a.s., Singltreku pod Smrkem o.p.s. a také Lesů ČR. „Na programu jednání bylo sedm bodů. Vedle už zmiňovaného zabezpečení zimní údržby se hovořilo například o fungování první pomoci na Singltreku pod Smrkem a kvalitě součinnosti tamních provozovatelů se záchranáři. Dalším bodem jednání byla informace o průběhu dosavadního jednání s Nemocnicí Frýdlant s.r.o. ve věci zabezpečení dostupnosti zdravotnické péče pro obyvatele Frýdlantska,“ popisuje Josef Hurník z městského úřadu ve Frýdlantu, který má Bezpečnostní radu ve své kompetenci.

Během setkání se dále mluvilo o možných zdrojích rizik na Frýdlantsku, probíral se vnější havarijní plán firmy STV Group a.s., tedy skladu munice v Hajništi. Po zprávě jednotlivých složek došlo také na debatu, ve které se přítomní dotkli palčivého tématu drog. „Máme informace, že roste počet drogově závislých u nás, především ve věkové skupině do 25 let. Situaci si vyžaduje řešení. Podrobně se proto tomuto tématu bude věnovat speciálně složená skupina počátkem příštího roku,“ uzavřel Josef Hurník.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest