LIBEREC – Kriminalisté hledají řidiče, kteří mohou podat cenné informace k nehodě a následné loupeži na silnici v katastru obce Mníšek.

Krajští kriminalisté vyšetřují událost, kterou prozatím kvalifikovali jako zločin loupeže, při kterém mělo dojít k odcizení vysoké finanční hotovosti v cizí měně.

V noci 13. prosince 2015 mělo dojít k situaci, kdy zatím neznámý řidič tmavého vozu (údajně combi), záměrně zatarasil cestu řidiči osobního vozu VW Golf a donutil ho tak násilím zastavit. Řidič tohoto vozu následně havaroval do stromu. Osádka neznámého tmavého vozidla poté u havarovného VW rozbila okénko a z jeho interiéru měla odcizit vysokou finanční hotovost v cizí měně.

Událost se stala 13. prosince 2015 kolem 01.27 hodin v katastru obce Mníšek. I přes pozdní dobu projelo kolem několik vozidel. A právě jejich řidiči by mohli kriminalistům poskytnout cenné informace týkající se právě střetu těchto dvou vozů a případně pohybu osob.

Bývá dnes již standardem, že někteří řidiči mají ve svých vozidlech zabudované kamery. Pokud někteří z projíždějících řidičů tuto techniku v autě měli, kriminalistům by záběry bezesporu pomohly při objasňování závažného zločinu. Samozřejmě přínosem budou i jakékoliv informace či postřehy projíždějících řidičů. Ty je možné volat buď přímo kriminalistům, a to na telefon: 728 418 403 nebo své informace sdělit policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

14. 12. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest