tisková_zprávaFRÝDLANT – 15. 12. 2015 – Vedení Nemocnice Frýdlant konstatuje, že doposud nedošlo k dohodě o znění nájemní smlouvy s radnicí města Frýdlant. Hlavní příčinou je neočekávaný požadavek Města na třistašedesátinásobné (360x) zvýšení ročního nájemného.

Přes probíhající jednání Nemocnice Frýdlant nadále plně funguje a poskytuje zdravotní péči. Vedení nemocnice nicméně vyzývá Zastupitelstvo města Frýdlantu, aby se podílelo na zajištění podmínek pro poskytování zdravotní péče na Frýdlantsku.

Jednání o nové nájemní smlouvě doposud probíhalo podle domluveného harmonogramu. Na základě uskutečněných jednání zaslalo vedení Nemocnice Frýdlant 9. 12. návrh společného memoranda. V pátek 11. 12. ovšem od právních zástupců města přišel protinávrh zcela mimo dosud projednávané podmínky.

Nejproblematičtějšími požadavky jsou následující změny:
1. Navýšení nájemného 360 krát na 3,6 mil ročně
2. Bránění Nemocnici zajistit běžnou údržbu areálu nesmírně komplikovaným a nepružným systémem schvalování
3. Nemožnost do nemovitostí investovat a instalovat zdravotnickou techniku bez předchozího schválení.

„V Nemocnici nadále poskytujeme zdravotní péči a fungujeme. Situace opravdu nebyla lehká, přesto se nám povedlo vrátit možná křehkou, ale jasnou stabilitu. A věřili jsme, že do Vánoc budeme mít všichni jistotu v podobě domluvené nájemní smlouvy, to se však bohužel nestalo.“ říká jednatel Nemocnice Frýdlant a člen představenstva skupiny Euroclinicum MUDr. Zdeněk Kubr. „Myslím si, že současná situace neprospívá ani jedné ze stran. Jediným, kdo bude profitovat z prodlužované nejistoty, bude konkurence a najatí právníci,“ dodal Z. Kubr.

Běžně nekomentujeme probíhající jednání, ale zde s ohledem na velice nestandardní přístup ze strany Města nerozumíme motivu tohoto obratu. Takto se nechová někdo, komu skutečně jde o dohodu a zajištění zdravotní péče, “ dodává Jan Hůlek, ředitel pro vnější vztahy společnosti EUROCLINICUM.

Kontakt pro další informace:
Ing. Vladan Crha
euroclinicum@amic.cz
+420 739 607 562

Zdroj: Nemocnice Frýdlant

Pin It on Pinterest