království železnicDvě možnosti jak strávit pololetní prázdniny (29. 1. 2016) nabízí svým žákům Základní škola, Mateřská škola a Základní umělecká škola Frýdlant. Jednou je výlet do ledové Prahy, kde se mimo jiné podívají i do Království železnic, druhou pak pobyt ve školní družině v Domě dětí a mládeže. 

Výlet do Prahy je určen přednostně žákům docházejícím do školní družiny. Šanci vydat se na něj mají ale i ostatní děti. Během výletu budou mít možnost seznámit se s historií, ale i současností našeho hlavního města. Cena výletu je 200 Kč, zahrnuje jak dopravu, tak vstupné. Děti se podívají například do oblíbeného Království železnic. “Přihlášky na výlet bude možné si vyzvednout od pondělí 11. ledna 2016 ve všech školních družinách ve Frýdlantu. Odevzdávat je pak mohou děti nebo jejich rodiče v kanceláři Domu dětí a mládeže (DDM) nebo ve školní družině DDM, a to až do 22. 1. 2016,” říká zástupce ředitelky pro věci volnočasových aktivit Kateřina Kaprálek Vítámvásová.

Pololetní prázdniny lze ale strávit i ve školní družině DDM. Tato varianta je určena především pro děti rodičů, kteří si nemohou vzít v zaměstnání volno. “Družina bude otevřena v případě, že se do ní přihlásí alespoň 10 dětí. I tady platí, že je třeba vyplnit a odevzdat přihlášku. K dostání bude opět od 11. ledna 2016 ve všech družinách. Odevzdat ji je nutné taktéž do 22. 1. 2016,” doplňuje Kateřina Kaprálek Vítámvásová. Děti budou mít zajištěn oběd v centrální jídelně. Z tohoto důvodu je cena pobytu v družině během pololetních prázdni 35 Kč za dítě.

Více informací se dozvíte zde (formát pdf).

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest