cena 9Cenu za nejlepší projekt přeshraničního partnerství v kategorii “Nejlepší přeshraniční spolupráce v oblasti rozvoje společného prázdninového regionu” získalo ve středu 13. ledna 2016 v polském městě Zgorzelec město Frýdlant. Tříčlenná odborná porota ocenila propagační materiály, které Frýdlant vytvořil v loňském roce společně s polským městem Świeradów-Zdrój. Lákají nejen do Frýdlantu a Świeradówa Zdróje, ale i do dalších měst a obcí Frýdlantského výběžku a turisty jsou velmi žádané.

Cenu si do polského Evropského kulturně – vzdělávacího centra ve Zgorzelci přijela za Frýdlant přebrat tajemnice města Veronika Bubeníčková. “První místo je pro nás překvapením, ale jsme za toto ocenění naší práce rádi. Propagační materiály jsou opravdu povedené a Frýdlantský výběžek díky nim jistě objeví a navštíví daleko víc turistů. Máme jim tady v našem krásném městě a výběžku co nabídnout,” podotkla po vyhlášení vítězů cen Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa 2015.

Euroregion vyhlašoval ceny po osmé ve své pětadvacetileté historii. Do letošního ročníku bylo přihlášeno 12 přeshraničních partnerství s řadou projektů. Porota vybírala ty nejlepší z nich ve třech kategoriích. Vedle Frýdlantu si ceny za druhá a třetí místa odnesl z Liberecka ještě Hrádek nad Nisou, Nový Oldřichov, Klub českých turistů z Nového Města pod Smrkem nebo Technická univerzita Liberec. Ceny získaly také osobnosti Euroregionů Nisa, Neisse a Nysa a oceněni byli i mladí studenti univerezit z české, německé i polské strany regionu.

Podrobnější informace o propagačních materiálech, za které získal Frýdlant skleněnou cenu a diplom, si můžete přečíst zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest