O_kotlikove_dotace_bude_mozne_zadat_od_25._ledna_Liberecky_kraj_obcanum_rozdeli_celkem_135_mil._Kc_mŽádosti o kotlíkové dotace v Libereckém kraji budou přijímány na podatelně krajského úřadu od pondělí 25. ledna 7:00 hodin. O finanční podporu mohou zažádat občané vlastnící rodinný dům, který vytápějí kotlem na tuhá paliva s ručním přikládáním. Žádosti je možné doručit i poštou, a to tak, aby byly doručeny nejdříve v první den příjmu žádostí, tedy 25. ledna v 7:00 hodin.

„Ačkoliv je standardní otevírací doba podatelny pro veřejnost od 7:00 hodin, v den zahájení přijímání žádostí, tedy 25. 1. 2016, bude budova krajského úřadu otevřena již od 6:00 hodin, aby občané v mrazivém počasí nemuseli čekat venku. Chceme tak co nejvíce vyjít vstříc žadatelům, kteří se pro zajištění předního pořadí dostaví dřív,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Žadatelům budou v pondělí 25. ledna před podatelnou a ve 14. patře úřadu k dispozici zaměstnanci odboru regionálního rozvoje a evropských projektů, kteří mají administraci kotlíkových dotací na starosti. „Každá žádost musí být podána v zalepené a řádně označené obálce. Pokud ji někdo zapomene, nebude to problém, protože obálky budou pro občany taktéž připraveny. U vchodu do budovy úřadu umístíme informativní banner s veškerými instrukcemi,“ informuje radní Vít Příkaský.

I přestože se nepředpokládají dlouhé čekací lhůty, ve vestibulu úřadu budou k dispozici židle, aby se zejména starší žadatelé mohli před otevřením podatelny posadit.

„Liberecký kraj občanům prostřednictvím kotlíkových dotací rozdělí celkem 135 mil. Kč, přičemž během roku a půl by mělo být vyměněno minimálně 940 kotlů,“ dodává radní Příkaský.

Veškeré informace ke kotlíkovým dotacím včetně formuláře žádosti najdou zájemci na webu: http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page1620/kotlikove-dotace/0-program-zadost-prilohy.

 

Logolink EU

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest