Harta Višňová ceduleOpravu střechu, kterou zatéká, plánují letos členové Mysliveckého spolku Harta Višňová ve své klubovně a odchovně divokých kachen ve Frýdlantu. Pomůže jim s tím i Město Frýdlant. Myslivcům totiž darovalo dřevo na novou střechu. 

„Jde o dřevo z městských lesů. Konkrétně o smrky, které byly napadené kůrovcem a bylo tak jako tak nutné je pokácet,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Klubovna mysliveckého sdružení, která je ve Frýdlantě u městského hřbitova, si už opravu střechy zaslouží. „Vznikla v 70. letech minulého století a od té doby v ní žádná rekonstrukce neproběhla. Střechou zatéká a ničí se interiér. Může za to jednak stáří materiálu, který na ni byl použit, na vině jsou ale také zloději kovů. Ti na nevysoký objekt lezli a střechu na některých místech poškodili,“ vysvětluje za Myslivecký spolek Harta Višňová Josef Hrdina.

bažantnice strop

(Na snímku Josef Hrdina poukazuje na poškozený strop objektu)

Vedle střechy, která se opravy dočká během jara, připravili na letošní rok myslivci i výměnu rozvodů vody. Tu už ale mají za sebou.

Myslivecký spolek Harta Višňová má v současné době 14 členů a jednoho adepta. V areálu u hřbitova provozuje odchovnu divokých kachen, které na podzim vypouští do honitby a do přírody. Ročně odchová zhruba stovku těchto divokých ptáků.

„Jsme rádi, že nám město nabídlo dřevo na střechu bezplatně a děkujeme za to. Peníze, které jsme ušetřili, můžeme investovat do další obnovy areálu nebo do péče o divokou zvěř,“ podotýká Josef Hrdina.

„Myslivecký spolek hospodaří v příměstském lese, kam chodí lidé rádi na procházky. Pomáhají se tu starat o životní prostředí. I proto město na bezplatné poskytnutí dřeva na opravu střechy rádo kývlo,“ uzavírá Dan Ramzer.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest