extratřida naučná stezka 2Svůj zajímavý projekt zaměřený na historii města a jeho pověsti představila v minulém týdnu místostarostovi města Jiřímu Stodůlkovi další z letošních extra tříd. Žáci historického semináře představitele města seznámili s přípravou pochodu, který bude zároveň i naučný a historii města umožní účastníkům zažít na vlastní kůži. 

“Historický pochod za pokladem by rád navázal na Ťapku, má být však více o poznání zábavnou formou. Trasa pochodu povede kolem významných míst a budov města. Žáci semináře pro pochod připravují otázky a úkoly podle místní historie i dochovaných pověstí – pro starší děti budou náročnější, ale „potrápí“ i odvážné dospěláky. Stanoviště na trase s úkoly budou vtipná, naučná a některá i strašidelná,” popsala už dříve patronka projektů extra tříd Lucie Zralá. Mladí historici z extra třídy u příležitosti pochodu vybrali 10 zajímavých pověstí z Frýdlantska, převyprávěli je a vydají je k pochodu v samostatné brožurce, která účastníkům může v lecčems pomoci.

“Nápad na historický pochod se mi moc líbí. Jednak podporuje samostatnou aktivitu dětí a dále také díky němu děti přičichnou k místní historii a pověstem. Jsem přesvědčen, že to v nich podpoří zdravý patriotismus. A nejen v nich, díky tomu, že své poznatky předají i dalším dětem a dospělým, jím mohou “nakazit” i další. Na pochod i zpracované pověsti se opravdu těším,” přiznal místostarosta Jiří Stodůlka.

Více se o všech projektech letošních extra tříd z Frýdlantu dozvíte zde.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest