jednání parkoviště Lesní 3Na akutní nedostatek parkovacích míst si dlouhodobě stěžují lidé žijící na panelovém sídlišti v ulici Lesní. Město se snaží ve spolupráci s předsedy společenství vlastníků jednotlivých panelových domů situaci řešit. V minulém týdnu se s nimi proto sešel místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka a společně hledali místa, kde by mohla vzniknout nová stání pro osobní automobily. 

Na jednání s vedením města byli pozváni všichni předsedové společenství vlastníků jednotlivých panelových domů ze sídliště Lesní a také zástupce Okresního stavebního bytového družstva Liberec. „S volenými zástupci panelových domů jsme diskutovali o tom, jaké máme při úmyslu rozšířit parkovací plochy na tomto sídlišti vůbec možnosti,“ vysvětlil Jiří Stodůlka. Přítomní se společně skláněli nad mapovými podklady, leteckými snímky i územním plánem a vytipovávali, kde by bylo možno zřídit parkoviště nebo alespoň rozšířit místa pro stání osobních automobilů.

Po jednání přicházejí v úvahu následující místa:

– plocha vyvýšeného terénu před panelákem 1292 – 1294

– plocha za panelákem 1280 – 1283, kde by na současném rovném travnatém pozemku za panelákem mohlo vzniknout nové parkoviště

Lesní 2

– plocha u paneláku 1288-1289, kde je několik málo stávajících stání a mohlo by se zde rozšiřovat o několik míst (většímu rozšíření vadí prudký svah)

Předsedové bytových domů navrhli jako další možné místo pro parkující automobily plochu, na které je v současné době umístěno dětské pískoviště.

Lesní 1

„Město poté dalo k diskuzi plochu u komunikace Bělíkova, kde by mohlo vzniknout jakési soukromé oplocené parkoviště se závorou s cca 19 místy. Uživatelé by za tato místa hradili nájemné, nebo by se částečně podíleli na vybudování parkoviště,“ doplňuje Jan Mráz z majetkosprávního odboru Městského úřadu Frýdlant.

„Předsedové jednotlivých domů musí teď všechny varianty, které vzešly ze společné diskuze, projednat se svými nájemníky nebo vlastníky bytů na schůzích SVJ. Zjišťovat budou také to, jestli bude mezi obyvateli sídliště vůle k odstranění pískoviště. Pokud ne, Město Frýdlant se touto variantou nebude dále zabývat,“ podotkl Jiří Stodůlka.

Příští jednání předsedů panelových domů na sídlišti v Lesní ulici a vedení města je naplánováno na konec dubna. Na něm už by měly možnosti nových parkovacích míst získat konkrétnější obrysy.

Město Frýdlant se problémy s nedostatkem parkovacích míst na sídlištích zabývá dlouhodobě. V minulém roce navýšilo například počet stání pro osobní automobily před MŠ Sídlištní, v ulici Husova nad základní školou Husova a také na sídlišti U Nemocnice.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

 

Pin It on Pinterest