Jarní hop 17Doslova nabitý pozitivní energií byl ve čtvrtek 17. března 2016 v Předláncích tradiční Jarní hop. Tedy akce určená aktivním seniorům z Frýdlantu, Liberce a Jablonce nad Nisou. Zatančit a popovídat si na ní tentokrát přišlo kolem dvou stovek lidí.

Hostinec U Vohnoutů v Předláncích během první letošní větší společné akce spřátelených seniorských klubů z Frýdlantu, Liberce a Jablonce nad Nisou, doslova praskal ve švech. „Mám obrovskou radost, že je o Jarní hop takový zájem. Dorazili nejen aktivní senioři z našich klubů a spolků ve Frýdlantu, v Liberci a Jablonci nad Nisou, ale přijeli také jiní. Z Raspenavy, Hejnic, dokonce z Německa. Zřejmě má tato akce mezi seniory tak dobré reference, že si tu nádhernou atmosféru chtějí prožít i další,“ říká starosta pořádajícího Frýdlantu Dan Ramzer.

Čtvrteční Jarní hop nebyl prvním v Předláncích, nicméně od těch předešlých se lišil. „Tentokrát jsme vyhlásili téma tohoto setkání a sice: selský dvůr. A musím seniory pochválit, protože velká část z nich se tématu držela a dorazila přestrojená za selky nebo sedláky,“ usmívá se matrikářka Městského úřadu ve Frýdlantu Ivana Spatzierová, která má přípravu aktivit pro seniory na starosti.

Senioři během odpoledne a večera rozhodně rozpačitě neposedávali u stolů. Naopak, užívali si hraní kapely F Band a tancovali na každý kus. „Od první chvíle se bavili. Můžu říct, že každá další akce probíhá v ještě přátelštější atmosféře, než ta předešlá. A to navzdory tomu, že se nám zdá, že už to ani nejde,“ dodává Ivana Spatzierová.

Příští společnou akcí seniorů z Frýdlantu, Liberce a Jablonce nad Nisou bude 5. dubna 2016 turnaj v šipkách v Jablonci nad Nisou. Následovat bude 14. dubna 2016 Setkání s Valdštejnkou ve Frýdlantě. Od 14.00 hodin je sice určené pozvaným hostům, nicméně od 16.00 hodin už je otevřené i veřejnosti.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest