Městský úřad Frýdlant, odbor sociálních věcí, ve spolupráci s Úřadem práce ČR, kontaktním pracovištěm Frýdlant, pořádá od prosince 2015 tzv. poradenské dny. Cílem tohoto projektu je propojení sociální práce na městském úřadu s agendou úřadu práce.

Uchazeči o zaměstnání, kteří jsou současně příjemci dávek pomoci v hmotné nouzi, obdrží doporučení k účasti na těchto poradenských dnech, kdy se tato aktivita stává součástí jejich Individuálního akčního plánu. Každý vytipovaný klient se zúčastní třech schůzek na Městském úřadu Frýdlant, jejichž výstupem je seznámení s informacemi o trhu práce, zpravováním životopisu, motivačního dopisu a v neposlední řadě také s pracovně právním minimem.

Dalším postupem je propojení navazující další spolupráce se sociálními pracovníky Městského úřadu Frýdlant, odboru sociálních věcí. Pokud klient souhlasí, je s ním projednána jeho sociální situace a jsou mu nabídnuty možnosti, které mohou vést k předcházení sociálního vyloučení či řešení jeho nepříznivé sociální situace. Jedná se zejména o oblast zaměstnání, bydlení, problematiky závislostí, dluhových problémů, vzdělanosti.

Bc. Lucie Andršová, vedoucí odboru sociálních věcí

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest