LIBERECKO – V Novém Městě pod Smrkem se díky všímavosti tamních občanů podařilo v úterý 22. března 2016 vypátrat odcizené vozidlo.  

Radovat se mohl majitel vozidla Škoda Octavia, o které přišel během noční doby ze 17. na 18. března 2016 v Mladé Boleslavi. Díky všímavosti občanů v Novém Městě pod Smrkem ve frýdlantském výběžku mu mohli policisté jeho vozidlo vrátit po pár dnech zpět. Na vozidlo odstavené v ulici Vaňkova upozornil náhodný kolemjdoucí. Ten si všiml vozidla, které se mu zdálo neznámé a podezřelé. Upozornil policisty, kteří na místě zjistili, že registrační značky na černé Octavii patří na úplně jiné vozidlo. Bližším ohledáním vozidla se ukázalo, že se jedná o kradené vozidlo. Po provedených nezbytných úkonech trestního řízení policisté předali vozidlo zpět jeho majiteli. Vozidlo má hodnotu 150 tisíc korun.

Ve věci policisté vedou šetření k podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Pokud se jim podaří případ objasnit a zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě, může ji soud potrestat až dvouletým trestem odnětí svobody.

Zde je na místě poděkovat všímavým občanům, kterým není lhostejné jejich okolí a díky nimž mohlo být vozidlo navráceno ve velmi krátké době zpět majiteli.
24.3.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest