Představení vozů ZZS LK, autor Frýdlant v Č.Ohrožení dostupnosti akutní lékařské péče na Frýdlantsku zaznamenal určitě každý, koho se toto téma týká. Nemocnice Frýdlant s.r.o. v září 2015 zrušila a uzavřela své interní lůžkové oddělení a zúžila provoz interní pohotovosti. Od října do konce roku 2015 byla z peněz Libereckého kraje a obcí Frýdlantska financována tzv. Akutní interní ambulance, která zajišťovala non-stop interní pohotovost ve frýdlantském výběžku. Následně od března 2016 pak Liberecký kraj posílil ZZS a nyní slouží 24 hodin denně 2 posádky Zdravotnické záchranné služby LK. Do té doby sloužila nepřetržitě jen jedna posádka, druhá v omezeném provozu  8 hodin.

V příloze naleznete článek ohledně aktuální dostupnosti akutní péče na Frýdlantsku. Článek by měl co nejjasněji osvětlit současnou dostupnou zdravotní péči mimo ordinační hodiny našich praktických lékařů . Zároveň nabízí shrnutí, proč k těmto změnám došlo a proč Nemocnice Frýdlant provozuje pouze Pohotovost a co žádá za rozšíření pohotovosti na 24 hodinovou službu.   A také co dělat, když se mi zdravotně přitíží.

Článek zpracovala paní starostka obce Bulovka Romana Šidlová, tel. 602 124 600, www.bulovka.eu

ikona souboruNemocnice Frýdlant, Rychlá záchranná služba a Lékařská pohotovostní služba, aneb co dělat, když se mi zdravotně přitíží ..

Zdroj: Obec Lázně Libverda

Pin It on Pinterest