EUCTISKOVÁ ZPRÁVA 29. března 2016
EUC: Obdrželi jsme ústní nabídku na koupi Nemocnice Frýdlant

EUC, vlastník Nemocnice Frýdlant s.r.o., si vyslechl ústní nabídku od hejtmana Libereckého kraje, že kraj má zájem koupit frýdlantskou nemocnici za 35 mil CZK. Jan Blaško, předseda představenstva společnosti EUC, a.s., říká: „Na osobní schůzce s hejtmanem Libereckého kraje panem Půtou jsem si vyslechl jeho nabídku, že Liberecký kraj koupí námi vlastněnou Nemocnici Frýdlant s.r.o. Navrhovaná cena je 35 miliónu korun. Zazněl také návrh, že EUC bude moci v nemocnici dále provozovat lékárnu po dobu minimálně 10 let. Nabídku vnímáme jako seriózní krok kraje a jsme připraveni o ní jednat. Prodej zdravotnického zařízení s ročním obratem 167 miliónů korun a zaměstnávajícího 200 lidí je však zásadní rozhodnutí, které má svá pravidla“.

Kontext: Společnost EUC (tehdy Euroclinicum) koupila Nemocnici Frýdlant s.r.o. v roce 2013 s cílem začlenit ji do své ucelené sítě zdravotnických zařízení a zajistit jí financování a rozvoj. Vlastníkem nemovitostí, ve kterých Nemocnice poskytuje zdravotní péči, je město Frýdlant. P

Poznámka pro editory: EUC, dříve Euroclinicum, je soukromá síť zdravotnických zařízení. S obratem 1,9 miliard Kč a každoročním rozšiřováním do dalších krajů ČR patří k největším nestátním poskytovatelům zejména ambulantní péče v ČR. Od roku 2011 je jejím vlastníkem Tuffieh Funds SICAV plc, regulovaný maltským finančním regulátorem v rámci jednotné legislativy EU.

Zdroj: Nemocnice Frýdlant

Pin It on Pinterest