Domov_Raspenava__misto_planovane_rekonstrukce_novy_objekt_mediumNové, moderní a bezbariérové budovy, která bude odpovídat požadavkům na současné trendy v poskytování služeb uživatelům s mentálním a kombinovaným postižením, se dočká Domov Raspenava.

„Původně jsme chtěli rekonstruovat stávající objekt, ovšem zjistilo se, že konstrukce krovu je silně napadena biotickými škůdci, především dřevokazným hmyzem, a to, bohužel, do velké hloubky. Kromě toho provedená sonda objevila fakt, že šikmé části mansard nejsou vůbec zatepleny,“ vysvětluje Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro sociální věci.

Právě z těchto důvodů se v současné době jako optimální řešení jeví výstavba nového objektu, přičemž Zastupitelstvo města Raspenava již v minulosti schválilo záměr Domova Raspenava postavit na části jednoho z pozemků stavby pro bydlení klientů a v případě realizace staveb i jeho převod za symbolickou cenu do vlastnictví organizace.

„Nyní přijde na řadu zpracování odborných posudků a projektové dokumentace, což budeme hradit z prostředků určených na tuto akci, které se nevyčerpaly v loňském roce. Dochází tak k jejich převodu do letošního rozpočtu v částce osmi milionů korun,“ dodává náměstkyně. Změnu rozpočtu již schválilo krajské zastupitelstvo.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest