Město Frýdlant má v úterý 19. dubna 2016 šanci stát se Historickým městem roku 2015. Spolu s dalšími 13 městy je totiž, coby vítěz krajského kola, ve finále této soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón za rok 2015.

Zda Frýdlant titul Historické město roku 2015 získá, se jeho zástupci v čele se starostou města Danem Ramzerem dozvědí v úterý 19. dubna 2016 na slavnostním vyhlášení, které proběhne od 14.00 hodin ve Španělském sále Pražského hradu. Za Liberecký kraj se události zúčastní člen rady kraje Vladimír Mastník.

Frýdlantu se podařilo vyhrát krajské kolo po roční odmlce, historickým městem Libereckého kraje se totiž stalo už v roce 2014. Tenkrát ale v celorepublikovém finále bodovala Chrudim.

„To, že se nám podařilo znovu zvítězit v krajském kole, považuji za skvělé ohodnocení naší práce. Památková péče a zapracování principu této péče je u nás ve Frýdlantu nedílnou součástí samosprávy. Věřím tomu, že se nám podaří uspět i ve finále,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Podrobnější informace můžete najít zde:

http://www.mesto-frydlant.cz/cs/obcan/archiv/archiv-2016/frydlant-je-krajskym-historickym-mestem-roku-postupuje-do-celostatniho-kola.html.

TZ Frýdlant/Martina Petrášková

Pin It on Pinterest