děti2Do dobrovolnické úklidové akce nazvané Ukliďme svět, ukliďme Česko 2016 se v  zapojila i ZŠ praktická a ZŠ Speciální ve Frýdlantě. Do lesů a kolem cest pro pěší se vydalo odpadky sbírat 31 jejích žáků. Rozděleni byli do několika skupin a podařilo se jim z přírody vysbírat více než 20 pytlů odpadků.

Menší děti z druhé a čtvrté třídy ZŠ praktické a ze speciální třídy vyrazily sbírat nepořádek do lesoparku Střelnice. “Do úklidu jsme se ale pustili už po cestě. Nejdříve jsme nacházeli hlavně cigaretové nedopalky a obaly od cukrovinek, u lesoparku jsme pak nacházeli i další odpadky. Hodně tam bylo lahví od alkoholu, pet lahví, víček od limonád i piva. Objevili jsme ale také i kus linolea a hodně bylo různých igelitů,” prozradila zástupkyně ředitelky školy Jarmila Kesnerová. Těmto menším dětem z prvního stupně trval úklid lesoparku necelé dvě hodiny a naplnily jím na devět pytlů.

Starší děti školy se pak do úklidu přírody pustily v prostoru mezi zimním stadionem, zámeckým parkem a Střední školou hospodářskou a lesnickou. I tady nacházely skleněné a plastové láhve, plechovky od piva, igelity a také obaly od cukrovinek a dokonce pneumatiky.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest