corralI letos se v Dětřichově konalo tradiční Setkání v Corralu. A opět se povedl.  Zúčastnilo se ho třináct jezdců se zastoupením našich nejmenších, a to z Hejnic, Raspenavy a Dolní Řasnice.

V dopoledních hodinách jsme zvládli soutěž přiježděnosti koně, neboli drezuru, která byla rozdělena na dospělé a děti. Jezdecká úloha prověřila ochotu koně reagovat na co nejjemnější pobídky v bodech k tomu určených, a to ve všech chodech, obratech, kruzích a zastavení. Po obědové přestávce a přípravě na další soutěž proběhlo předvedení koně na ohlávce, neboli Halter. Zúčastnilo se osm vodičů. Nakonec vyhrál nejmenší kůň s nejmladším vodičem. V tomto závodě jde především o upravenost koně a jeho vodiče, předvedení koně v jednoduché úloze a ojeho ochotu následovat i respektovat požadavky ze země. Na závěr jsme se pobavili v rychlostní soutěži v obíhání barelů. Aby si jezdci nemysleli, že vše musí oddřít kůň, závodilo se v běhu jak jezdce, tak jeho svěřence vedeného na ohlávce, nebo uzdě. Nejrychlejší byl opět nejmenší kůň s nejmladším vodičem. Účastníci si odnesli věcné ceny, které věnovala firma Premin v podobě vitaminově minerálního výživového doplňku a farma Maiksnerovi věnovala několik kilogramů ovsa. První tři místa byla oceněna medailí a děti si odnesly drobný dárek.

Doufám, že se účastníkům a hrstce pozorovatelů den líbil a vydařil, nikomu se nic nestalo a domů všichni dorazili v pořádku. Country večer se nadále nesl v duchu dobré taneční zábavy, výborné muziky a příjemného setkání. K tanci a poslechu nám zahrála kapela Volupsije z Jablonce, která vytvořila příjemnou tečku za celým dnem.

PODĚKOVÁNÍ – hlavnímu sponzorovi firmě Premin, starostovi obce Dětřichov a sboru dobrovolných hasičů za spoluorganizaci, kapele Volupsije za skvělou muziku při country večeru, Honzovi Mokrému za moderování koňské soutěže, rozhodčí Blance za objektivní a spravedlivé rozhodování, Romče za pomoc nejen během celého dne, Ladě za neoficiálního fotografa, účastníkům za příjemnou atmosféru a sportovní chování a největší dík patří celé mé rodině za umožnění toto Setkání zorganizovat, především mému muži Tomovi za obrovskou podporu. Zvláštní dík patří přírodě za opět perfektně načasované a skvělé počasí, které je základem každé takovéto akce.

Fotografie naleznete na www.kayecek.rajce.net “Setkání v corralu”.

Děkuji a ať Vám koně jdou

Káťa Maiksnerová

corral1

 

Pin It on Pinterest