levOdměnu za svou pečlivou práci si dnes v Liberci vybraly děti ze Základní školy praktické a Základní školy speciální ve Frýdlantě. Za obrázky, které kreslí pro městský úřad Frýdlant, dostaly výlet do zoologické zahrady v Liberci. Ten jim při vernisáži poslední výstavy slíbil v prosinci minulého roku starosta města Dan Ramzer, který s dětmi část návštěvy zoo absolvoval.

Na prohlídku zoo dorazilo z Frýdlantu 32 dětí ZŠ praktické i ZŠ speciální všech věkových kategorií. „Děti už dvakrát tvořily pro Městský úřad Frýdlant na výstavu obrázky na zadané téma. Naposledy kreslily štěstí, radost a zážitky a na obrázcích se objevovala i zvířata ze zoo. Když jsem si s dětmi o obrázcích povídal, zjistil jsem, že řada z nich v zoo nebyla několik let. A některé vůbec. Proto jsme se rozhodli, že dětem výlet za odměnu zprostředkujeme,“ vysvětlil starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Děti se při prohlídce zoo rozdělily do dvou skupin, každá pak měla k dispozici jednoho lektora. Ten dětem o zvířatech i zoo vyprávěl řadu zajímavostí. Děti se pak díky speciální prohlídce dostaly například i do přípravny jídla pro zvířata. „Moc jsme se na výlet do zoo těšili. Děti asi nejvíc na tygry a opice, zaujala je ale i další zvířata. Prohlídku jsme si pak užily i my, jako kantorky, protože za nás výklad protentokrát převzal lektor,“ usmívala se po skončení prohlídky zoologické zahrady ředitelka ZŠ praktická a ZŠ speciální Jaroslava Smolová.

Dopravu dětí autobusem do zoo a zpět sponzorsky zaštítil Roman Brzák.

Pin It on Pinterest