Kamil Střihavka oficiálníNejvětší kulturně společenskou událostí bude letos ve Frýdlantu akce s názvem „Frýdlant se baví“, která je naplánována na 11. června 2016. Do přípravy na ní se zapojila řada frýdlantských spolků. Ty svou činnost zábavnou a atraktivní formou předvedou v městském parku nebo na náměstí. Kromě toho nabídne „Frýdlant se baví“ třeba i koncerty známých českých interpretů, jako je Kamil Střihavka nebo Olga Lounová.

„Jde o jednodenní celoměstskou akci, do níž se zapojila řada spolků, které ve Frýdlantu nabízejí volnočasové aktivity. Ať už se zaměřují na volný čas dětí, mládeže, dospělých nebo seniorů. Dáváme jim možnost představit svoji činnost široké veřejnosti a ukázat se v prima atmosféře této pohodové akce,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Většina městských klubů a spolků se představí v prostorách městského parku a návštěvníci se mají na co těšit. „Frýdlantské okresní dráhy tam například postaví malou zahradní železnici, spolek RC Flying Club Frýdlant zase slibuje ukázku letu malých modelů na elektrický pohon. Ranč Zátoka bude vozit zájemce na koních a k vidění budou i další zvířata. Ukázku svých dovedností si připraví i Sbor dobrovolných hasičů Frýdlant nebo místní Hokejový klub, který postaví na trávě plochu pro minihokej,“ prozrazuje část aktivit v parku vedoucí odboru kultury Městského úřadu Frýdlant Iva Beranová.
Další spolky se pak představí přímo na náměstí. Divácky nejatraktivnější bude módní přehlídka, na které se v roli modelů a modelek budou střídat frýdlantští senioři a děti z místních základních škol.

Po většinu dne ale bude pódium na náměstí T. G. Masaryka patřit hudební produkci. „I tady dostanou prostor místní kapely, ať už jde o Fband a Bezceler z Frýdlantu nebo kapelu Rain z Raspenavy,“ doplňuje Iva Beranová. Hlavními večerními hvězdami pak budou Olga Lounová, Kamil Střihavka s Leaders a kapela Claymore.

Program akce „Frýdlant se baví“ pak doplní i prohlídky v kostele Nalezení sv. Kříže u městského parku. „Několikrát za den budou i komentované, takže návštěvníci se dozvědí řadu zajímavých informací o kostele i jeho vybavení, například plátnu Melchiora z Redernu. Prohlédnout si budou moci také ornáty, tedy oblečení duchovních, a poslechnout ukázku barokního kázání.

Pin It on Pinterest