img.obrazky.cz

Zdroj: vtipnice.eu

Před pár dny ohrožovali cestující v liberecké městské hromadné dopravě kapsáři. Těm se podařilo okrást o peněženku nejméně čtyři pasažéry. Není vyloučeno, že se  někteří z dalších poškozených na policisty dosud neobrátili.

Oznámení podal například 43letý muž,  nastoupil v zastávce Šaldovo náměstí do tramvaje č. 3. Během jízdy mu ji neznámý zloděj  nepozorovaně vytáhl  z postranní kapsy kalhot. Měl v ní 1 250 korun, občanský průkaz, platební kartu a nejrůznější průkazky.

Stejnou zkušenost mají i dvě ženy ve věku 60 a 70 let. Mladší z nich nastoupila na terminalu ve Fugnerově ulici do autobusu č. 25 a krátce na to cítila, že jí někdo sahá na batoh. Když se otočila, spatřila  muže, který vybíhá ze dveří autobusu. Podle její výpovědi byl ve věku mezi 30 až 35 lety, zhruba 175 cm vysoký. Měl světlou pleť a husté, tmavé, na krátko ostříhané vlasy. V jeho rukách skončila její peněženka s občanským průkazem, dvěma platebními kartami a částkou 1 300 korun. Tu vytáhl z přední kapsy batohu, kde ale rozhodně neměla co dělat.

Sedmdesátiletou ženu okradl kapsář při jízdě tramvají ze stanice 5. května na zastávku Fugnerova o peněženku, ve které byl občanský průkaz, platební karta a hotovost 1 360 korun. Také ji měla uloženou v kapse batohu, který nesla na zádech,  a tudíž nad ní neměla žádnou kontrolu.

Kapsáři jen využívají příležitosti, které jim sami vytváříme. Proto si zapamatujme, že peněženky nepatří do batohů, které nosíme na zádech,  a ani do vnějších postraních kapes kalhot. Peněženku musíme mít vždy pod oční kontrolou a nebo si ji uložit tak, aby byla pro náhodného kolemjdoucího nedosažitelná, například do vnitřních kapes oblečení.

 

 

Pin It on Pinterest