V_Libereckem_kraji_proveri_sve_schopnosti_psovodi_z_mnoha_zemi_mediumMezinárodní kynologická soutěž 17. a 8. Mezinárodní mistrovství psovodů služebních psů Celní správy ČR ve vyhledávání drog a tabáku a 8. Mezinárodní mistrovství psovodů služebních psů Celní správy ČR kategorie všestranný začíná v pondělí 6. června v Heřmanicích. Schopnosti svých psů tady prověří psovodi z České republiky, Německa, Francie, Polska, Ruska, Moldávie, Irska, Slovenska, Slovinska, Austrálie a USA. Zahájení uznávaného klání se zúčastní i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který převzal nad soutěží záštitu.

Soutěže potrvají až do čtvrtka 9. června a konat se budou na několika místech Frýdlantského výběžku – v Dětřichově, Heřmanicích, Frýdlantu, v Hajništi nebo na Kristýně. Psovodi se psy se budou každé disciplíně věnovat v rozlišných areálech, například v kempu, v základní škole, na fotbalovém hřišti, železniční stanici nebo na kynologickém cvičišti.

Všechny účastníky přivítají a hodně štěstí v soutěži jim, v pondělí mezi 9.30 – 11.00 hodinami, popřejí hejtman Martin Půta, starosta Frýdlantu Dan Ramzer a zástupci Generálního ředitelství cel, na radnici ve Frýdlantu. Odpoledne se již rozběhnou soutěžní disciplíny prvního dne.

Slavnostní vyhlášení výsledků organizátoři naplánovali na čtvrtek 9. června od 10.30 hodin v areálu Výcvikového zařízení služební kynologie Celní správy ČR v Heřmanicích, které je hlavním pořadatelem akce.

Soutěž prověří schopnosti nejenom psů celní správy, ale také armády, Policie ČR, Služby cizinecké policie, Vojenské policie, Vězeňské služby ČR a Hradní stráže. Zahraniční týmy budou složeny nejčastěji z příslušníků celní služby, justiční a vězeňské stráže a dalších bezpečnostních sborů.

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
485226302 / 732765215

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest