Den otců je svátek na počest otců, oslavující otcovství, vztah otce k dítěti a roli otců ve společnosti. V mnoha zemích, včetně nás, se slaví třetí neděli v červnu, v některých státech se ale tradičně váže ke svátku sv. Josefa, což je 19. března.

Proč zrovna 19. 6. ?

První oslava Dne otců byla spíše soukromá záležitost. Založila ho američanka Sonora Smart Doddová, která chtěla ocenit úsilí svého ovdovělého tatínka. Kromě ni se totiž staral o další čtyři děti. Úplně první oslava Dne otců se konala v americkém městečku Spokane ve státě Washington 19. června 1910, v den narozenin Sonořina otce.

husoLiga Otevřených mužů (LOM) organizuje letos již po DESÁTÉ TÁTA FEST v Praze a jiných městech ČR. Letos ho poprvé můžeme oslavit i ve Frýdlantě na frýdlantském TÁTA FESTU No.1

V neděli 19. 6. od 14 hodin jste srdečně zváni na První ročník TÁTA FESTU do parku u kostela nalezení Svatého kříže. Zahraje kapela HELEMESE z Kyjova, dívčí nespoutané trio VOBEZDUD a naprosto nevyzpytatelné duo HUSO.  Zámecký pivovar Frýdlant navíc přislíbil uvařit speciálně pro tento den speciální 11° TATABÍR.

Pořádá WIETEW z. s., CAFÉ Jazzová Osvěžovna a SDM Frýdlant za podpory Města Frýdlant, pod záštitou pana starosty Ing. Dana Ramzera.

VSTUP VOLNÝ!
Táta_Fest_2016_Frydlant

 

 

Pin It on Pinterest