Úspěšná byla pro tým frýdlantských dobrovolných hasičů účast na soutěži profesionálních hasičů Libereckého kraje ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Soutěž, které se mohli coby jediní dobrovolní hasiči zúčastnit díky výhře v krajské soutěži dobrovolných hasičů ve vyprošťování, se konala v úterý 7. června 2016 v areálu hasičské zbrojnice v Jablonci nad Nisou. Tým frýdlantských dobrovolných hasičů ve složení Ondřej Hýbl, Petr Čuban, Pavel Pažout a Stanislav Burgr v ní skončil třetí. Jablonec 14

“Třetí místo je pro nás cenným výsledkem. Ukázalo se, že náš tým za profesionály nezaostává a že své zkušenosti dokážeme zužitkovat,” řekl po závodě Petr Čuban, který působí v týmu na pozici zdravotníka.
Tým přitom do závodu nešel ve svém běžném složení. Velitele Otu Pavlíka, který se nemohl zúčastnit, zastoupil mladý dobrovolný hasič Ondřej Hýbl. “Popasoval se s tím dobře. I přesto, že nervozita pracovala a náš scénář nebyl lehký. Při příjezdu k zásahu jsme zjistili, že figurant má roli zraněného v bezvědomí, tudíž jsme s ním nemohli komunikovat a museli jsme v tomto případě zvolit co nejjednodušší a nejrychlejší cestu do vozu. Bohužel právě kvůli rychlosti přišly drobné komplikace, které nám nakonec asi ubraly pár bodů. Ale i tak jsme jich nakonec nasbírali 333, což stačilo právě na třetí místo,” dodal s úsměvem Petr Čuban.

Pokračování nejdete ZDE

Pin It on Pinterest