Chrastava – Výchovný ústav v Chrastavě se zruší. Ve městě zůstane jen dětský domov se školou. Ministryně školství Kateřina Valachová tak reagovala na obavy, které se nyní šíří po Chrastavě i okolí. Lidem vadí hlavně mírnější režim, který dovoluje chovancům i každodenní vycházky po městě. Podle Valachové budou chlapci umístění 
v Chrastavě přemístěni do jiných výchovných ústavů v republice. Podle ministryně jsou obavy lidí o jejich bezpečnost liché, přesto prý je zrušení ústavu nejlepším krokem ke stabilizaci situace. 

STAROSTA Michael Canov.Autor: Deník

Situace ve výchovném ústavu v Chrastavě se v poslední době přiostřovala. V neděli odtamtud utekl jeden z chlapců, jehož sami vychovatelé označují za agresivního a závislého na pervitinu. Než stačil utéct, vykopl dveře kabinetu a chystal se napadnout vychovatele. Střepem z rozbitého skla se rovněž schválně řezal do ruky. Policie ho dopadla a přivolaná záchranka se ho snažila ošetřit. „Při ošetření došlo z jeho strany k vulgárnímu slovnímu napadání posádky, která mu poskytovala pomoc,” řekla mluvčí záchranky Lenka Moravcová. Policie proto chovance odvezla do policejní cely, kde strávil noc. Po návratu do ústavu ale dostal agresivní chlapec ihned volno na procházku po městě. „Ano, je to pravda. Než by vykopl dveře, než by tady znovu něco provedl, tak jsem se s ním dohodla, že to zkusíme takhle,” uvedla pro TV Nova prozatímní ředitelka Soňa Cpinová.

Pokračování naleznete ZDE

Pin It on Pinterest