fotak

Ilustrační obrázek

Na pracovní cestu vyjel z Anglie do České republiky 31letý umělecký fotograf polské národnosti, aby si tu pořídil krajinné snímky do jednoho svého projektu. Za stejným účelem má namířeno i do Německa a rodného Polska. V Čechách se mu jeho situace značně zkomplikovala poté,co ho v sobotu kolem 19 hodiny  v Krásné Studánce okradli o fotoaparát s příslušenstvím tři pravděpodobně místní muži.

V inkriminované době si právě zaměřoval snímek krajiny, když za sebou uslyšel mužské hlasy. Mluvili jazykem, kterému nerozuměl. Usoudil, že šlo o Čechy nebo Slováky. Byli tři a podle jeho odhadu vypadali jako zemědělští dělníci nebo jako lidé, kteří hodně pracují venku, protože byli všichni  hodně opálení. Zdálo se mu navíc,  že jsou přioplilí.

Trojice mužů k němu přišla a začala se o něj zajímat.  Z jejich gestikulace pochopil, že se jeden z nich chce do fotoaparátu podívat,  tak mu vyhověl. Nic jiného mu ani nezbývalo. Muži byli v jasné převaze, takže pravidla určovali oni. Navíc už má z minulosti negativní zkušenost z podobné situace, která se mu přihodila při fotografování v Kazachstánu. Zde mu ukradli  zloději fotoaparát a přitom ho ještě zbili proto, že jim v tom bránil.

Trojice si tak bez velké námahy přivlastnila reflexní kameru značky Canon s objektivem téže značky a odnesla si si s sebou.  Cizinci tím vznikla škoda ve výši 189 400 korun. Po totožnosti neznámé partičky nyní policisté pátrají. Aktérům krádeže hrozí ař pětiletý trest odnětí svobody.

Pin It on Pinterest