bourka

Foto: Tereza Valchová/Freedlantsko.eu

Více než dvě desítky výjezdů si vyžádala večerní bouřka, která zasáhla především Hrádecko a Frýdlantsko. Hasiči po celou noc jezdili jak k odstraňování popadaných stromů, tak k několika čerpání vody.

První událost spojená s nárazovým větrem byla hasičům ohlášená ve 20:16 hodin a šlo o spadlý strom na koleje na nádraží v Hrádku nad Nisou. Další stromy spadly v Hrádku nad Nisou v ulici Lidická, dále v Dolní Řasnici, Mníšku, Kunraticích, Frýdlantu, Bulovce, Dětřichově. Částečně zasahoval strom do vozovky také na I/35 před Hodkovicemi nad Mohelkou (ohlášeno 2:11 hodin). Informace o nárazu vlaku do stromu na kolejích v Poniklé na Semilsku přišla dnes v 5:45 hodin s tím, že se událost obešla bez zranění i vykolejení vlaku.

Čerpání prováděli hasiči například ve Frýdlantu v ulici Jiráskova, kde voda zatopila elektrické rozvody ve sklepě. Voda do domů se dostávala ve Frýdlantu také v ulici Zahradní.

Část Frýdlantu stále zůstává po nočních bouřkách, které přinesly přívalový déšť a silný vítr, bez proudu. Konkrétně se jedná o ulice Raisova, Jiráskova a část Předměstí.

 

 

Pin It on Pinterest