Liberec – Omezení na silnici přes Mníšek přináší řidičům velké potíže. Kolony aut, dlouhé čekání na semaforech, dělníky téměř nevidět. Takové jsou stížnosti řidičů na průjezd Mníškem. Tam je teď zúžen levý jízdní pruh ve směru na Frýdlant kvůli úpravě krajnice. Auta tak musí jezdit kyvadlově ve druhém pruhu. Uzavírka má trvat až do konce října 2016.

Kruhový objezd z Liberce na Mníšek. Ilustrační foto.Autor: Deník/Vít Černý

„Jsou tam šílené prodlevy. Předevčírem tam navíc kolem třetí hodiny nepracoval vůbec nikdo, ale semafory byly zapnuté a tvořily se zbytečné kolony,” popisuje například Veronika Loudová. „Zaráží mě seřízení světel, kdy po dojetí jednoho směru na sebe řidiči dlouhé minuty civí než může jet ten druhý. Právě z toho vzniká to nekonečně čekání v kolonách,” napsal na facebook Pavel Soukup.

Nejhorší situace je v době, kdy se mění směny v průmyslových zónách v Liberci, ve kterých pracuje spousta lidí z Frýdlantska. „Je to šílené. Ve středu byla kolona aut až skoro do Krásné Studánky, ještě před kruhovým objezdem do Mníšku. Neuvěřitelné. Stáli jsme tam přes 30 minut,” stěžuje si další řidič Petr Volejník. Situaci neulehčují ani polské kamiony, které si tudy zkracují cestu kvůli uzavírce mostu v polské Sieniawce poblíž Hrádku nad Nisou.

Pokračování neleznete ZDE

Liberecký deník

Pin It on Pinterest