Liberecký kraj – V Libereckém kraji zlevnil od minulého týdne benzin, nafta ale opět zdražila. Nejprodávanější Natural 95 se aktuálně prodává v průměru za 29,89 Kč, před týdnem byl o tři haléře na litru levnější. Před rokem ale platili řidiči v kraji za litr téměř o tři koruny víc. Nafta od minulého týdne zdražila o dalších šest haléřů, litr je aktuálně za průměrných 28,10 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, prodávaly loni čerpací stanice v kraji naftu ještě o 3,85 Kč na litru dráž.

Benzínová pumpa. Ilustrační foto. Autor: Archiv VLP

V celostátním měřítku se už druhý týden drží nafta na průměrné ceně 29,91 Kč za litr. Benzin ale opět zdražil, byť nepatrně. Aktuálně za litr motoristé platí průměrných 28,33 Kč, před týdnem byl o dva haléře levnější. Podle CCS platí nejméně za naftu řidiči v Královéhradeckém kraji, nejlevnější benzin mají čerpací stanice v Moravskoslezském kraji.

V Libereckém kraji jsou ceny pod celostátním průměrem. Nejlevněji je na Jablonecku, kde čerpací stanice prodávají naftu v průměru po 27,77 Kč za litr. Benzin je tam za průměrných 29,63 Kč, stejně platí za benzin také řidiči na Českolipsku. Naopak nejdráž je na Semilsku, kde se benzin prodává v průměru po 30,17 Kč za litr a nafta za 28,26 Kč.

Pokračování naleznete  ZDE

Liberecký deník

Pin It on Pinterest