Už podruhé se aktivní senioři z Frýdlantu účastní letního seniorského tábora, který nejen pro frýdlantské, ale i pro liberecké a jablonecké seniory pořádá opět Komunitní středisko kontakt Liberec. A to opět ve spolupráci s Městem Frýdlant a Centrem sociálních služeb Jablonec nad Nisou. Za prázdninovými zážitky vyrazilo na tábor v prvním turnusu 49 seniorů. Až do soboty 9. července 2016 je čeká plnění nejrůznějších úkolů v rámci celotáborové hry nazvané Pod pěti kruhy.

tábor 22Senioři ve věku od 69 do 80 let jsou opět ubytovaní v rekreačním středisku Ráj nedaleko Komárovského rybníka na Mladoboleslavsku. Táborový režim je stejný, jako u dětských táborů. Nechybí budíček, rozcvička nebo polední klid. Zatímco v loňském roce byla táborová hra zaměřená na středověk, tentokrát jsou hlavním motivem olympijské hry. Účastníci tábora proto byli rozděleni do pěti družstev, každé má jednu z barev olympijských kruhů. Táboroví vedoucí se pak proměnili v řecké bohy, kteří rozdělují jednotlivé úkoly a také odměny za vítězství v podobě vavřínových listů. „Úkoly jsou různorodé. Například v pondělí jsme se zaměřili na sportovní výkony, plavalo se, házelo na basketbalový koš, hráli jsme mölkky, stolní tenis, stolní fotbal, pétanque a minigolf. Jindy ale zase potrápíme mozkové závity a prověříme i umělecké nadání,“ říká jeden z táborových vedoucích starosta Frýdlantu Dan Ramzer, který vystupuje coby obávaný bůh severního větru Boreás.

Řada seniorů není na táboře poprvé a to, že už dopředu věděli, v jakém prostředí týden prázdnin stráví, si pochvalují. „Jsme víc v klidu. Loni to bylo moc prima, takže jsme se jen těšili. Odpadl takový ten strach z neznámého,“ říká například Jana Válková z Frýdlantu. Další tábornice, Evžeňa Strnadová, si pochvaluje partu, která na táboře je. „S většinou se známe nejen z minulého roku, ale i z akcí, na kterých se seniorské kluby z Liberce, Frýdlantu a Jablonce nad Nisou po celý rok potkávají. Ta přátelství se prohlubují a jsou už jiná, než byla loni. Daleko silnější, což má na atmosféru tady velký vliv,“ podotýká s úsměvem.

Pokračování naleznete ZDE

Pin It on Pinterest