Desítky nových keřů a řadu stromů nechalo v uplynulých měsících vysázet ve svých ulicích Město Frýdlant. Další výsadbu přitom ještě plánuje na podzim, kdy se mají na nábřeží vrátit v Žitavské ulici k řece Smědé akáty zničené při povodni v roce 2010.

zeleň ve městěNejvíce bylo na jaře ve Frýdlantě vysázeno šeříků. „Zhruba tři desítky jich nově krášlí Nádražní ulici u bývalého hotelu Garni, další jsou vysázené v ulici U Plovárny, jen kousek od základní školy Purkyňova,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který má zeleň ve městě ve své kompetenci.

Sázely se také stromy. Doplněno bylo například stromořadí v ulici Nádražní, u zimního stadionu jsou zase na zrekultivovaném prostranství nově dva štědřence. Doplněno bylo také stromořadí na parkovišti v Okružní ulici. „Další ozelenění se týkalo zhruba 1800 metrů čtverečných velkého prostranství v Albrechticích u Frýdlantu. Už loni jsme tam ze zarostlého a zanedbaného prostranství vytvořili místo, kde se budou moci už letos místní setkávat. Plocha byla oseta trávou, teď už i posekána a zaválcována. Nově jsou zde umístěny i čtyři hrací prvky pro děti, houpačka, houpadla a prolézačka. Teď už si bude místo udržovat zdejší osadní výbor, který už tu také vytvořil ohniště,“ doplňuje Jiří Stodůlka.

Pokračování naleznete ZDE

Pin It on Pinterest