Rekonstrukce ulic Lužická a V Úvoze ještě několik měsíců potrvá. Ulice V Úvoze by se měla otevřít v listopadu, Lužická potom v polovině prosince. Rekonstruované úseky Lužické se ale budou postupně dopravě otevírat.

Ulice Lužická před opravou

Ulice Lužická před opravou

Obnovou projde také místní zeleň, ta stávající bude nahrazena novou výsadbou. Lidé se dočkají i vylepšeného a rozšířeného parkování. Společnost Eltondo pak samostatně provede obnovu veřejného osvětlení. Město bude opravy (celkem 27,5 mil.) financovat ze svého, na dotace nedosáhne. Podařilo se mu ale vysoutěžit úvěr za 1,4 %. Původní odhad činil 38 milionů korun. „Ušetřené“ peníze investuje do opravy tělocvičny Základní školy Bělíkova.

Rekonstrukce začala již v květnu.  Na začátku června došlo k uzavření části ulice. Po nových ulicích se projedete příští rok.

– do cca 31. července 2016 – uzavírka úseku od křižovatky s ulicí Březinova ke křižovatce s ulicí Na Nivě

– od 1. srpna do cca 25. září 2016 – uzavírka úseku od křižovatky s ulicí Na Nivě ke křižovatce s ulicí U Nemocnice

– od 26. září do cca 16. prosince 2016 – uzavírka úseku od křižovatky s ulicí U Nemocnice až po hlavní vchod k nemocnici

– v roce 2017 – úsek kolem nemocnice

Termíny jednotlivých fází jsou orientační a mohou se v průběhu stavby změnit z důvodů klimatických podmínek nebo součinnosti s ostatními dodavateli stavby.

 

Zdroj: Město Frýdlant

Zdroj: Město Frýdlant

V případě odstávek vody budou obyvatelé Lužické ulice i jejího bezprostředního okolí o této skutečnosti včas informováni. Jednat se bude především o dobu potřebnou k přepojování na nový vodovodní řad.

Odstávky plynu budou po dobu rekonstrukce plně v kompetenci RWE, neboť rekonstrukce plynovodu je samostatnou stavbou RWE a také informovanost občanů je v tomto případě v jejich režii.

Veškeré dotazy ohledně rekonstrukce můžete směřovat na investiční oddělení Městského úřadu Frýdlant, přízemí budovy radnice, dvorní přístavbu. Obracet se můžete na Bc. Zdenu Ubiasovou – 482 464 018 nebo Kateřinu Korečkovou – 482 464 010.

Součástí zakázky na obnovu Lužické ulice je také oprava sousední ulice V Úvoze. Je to především proto, že jsme chtěli ve výběrové řízení dosáhnout co nejnižší ceny obou rekonstrukcí,“ dodal Jiří Stodůlka, místostarosta Frýdlantu. Rekonstrukce se dotkne vodovodu, včetně výměny kašnového vodovodu. Práce budou muset probíhat šetrně, aby se nepřerušila zásoba vody právě pro kašnu na náměstí. Do vodovodu se svádí podzemní voda, která po pročištění naplňuje kašnu. Zdraví člověka neohrozí, není ale pitná. Rekonstrukcí projde také kanalizace, i dešťová.

Uzavírka spodní části ulice V Úvoze – od 6. 6. 2016 do cca 6. 11. 2016.

I tady je termín orientační a může se v průběhu stavby například z důvodů klimatických podmínek změnit.

 

 

Pin It on Pinterest