Svijanský Újezd- Deset tisíc návštěvníků zamířilo v sobotu na Svijanské slavnosti. Letos se konal už 27. ročník.

Svijanské slavnosti 2016.Autor: Deník

140 sudů Svijanského Mázu, 90 sudů Zámeckého Mázu a 80 sudů tankového piva proteklo v sobotu hrdly návštěvníků 27. ročníku Slavností svijanského piva. Letos jich přijelo deset tisíc.

NENÍ KDE PARKOVAT, ALE JE CO PÍT

Blížíme se k Svijanskému Újezdu a je zřejmé, že letošní ročník si na nezájem milovníků zlatavého moku stěžovat rozhodně nemůže. Štrúdly lidí směřující v sobotu odpoledne k Svijanskému Újezdu, desítky aut zaparkovaných už před vjezdem do obce a muž pospávající teprve hodinu po zahájení v příkopu jsou jasným znamením, že letos se sem vypravili snad všichni milovníci piva z kraje a přilehlého okolí.

Po nepříjemné půlhodině, kdy marně hledáme místo na zaparkování, protože všechna parkoviště už jsou beznadějně plná, se konečně noříme mezi tisíce lidí v areálu, z něhož se ozývá směs country, swingu i kolotočových hitů

PÓDIUM I NOVÉ PIVO

Jak nás upozorňuje mluvčí Svijanského pivovaru Petra Winklerová, letos čekalo návštěvníky několik příjemných novinek.

„Místo dvou pódií, malého a velkého, máme pódia tři, z toho dvě velké, kde se střídavě hraje v sudou a lichou hodinu, a jedno malé,” snaží se překřičet hlasitý mumraj mluvčí svijanského pivovaru. Aby se návštěvníci lépe orientovali v programu, přizvali si pořadatelé letos poprvé na pomoc moderátory.

Pokračování naleznete ZDE

Liberecký deník

Pin It on Pinterest