Bedřichov – Vytvoření naučné stezky stálo obec do 100 000 korun. Na tříkilometrové stezce je 15 dřevěných sošek zvířat a hub.

Na Mravenčí stezceAutor: OÚ Bedřichov

Přilákat do Jizerských hor nové návštěvníky a nabídnout těm stávajícím další možnosti, jak v Jizerkách strávit volný čas. To je důvod, proč v Bedřichově vznikly dvě nové stezky pro děti.

Jizerské hory jsou ideální destinací pro rodinnou dovolenou. „Snažíme se všem, kteří nás navštíví, zpříjemnit a hlavně ozvláštnit dovolenou novými projekty. Letos jsme proto na začátku prázdnin otevřeli dvě zajímavé stezky. Obě jsou určené zejména pro děti,” vysvětlila Vendula Pospíšilová za organizátory.

Doplnila, že stezky jsou animované a děti se tak pomocí obrázků dozvědí nejen o tom jaké rostliny a zvířata mohou v Jizerských horách najít, ale nenásilně jsou vedeny i k tomu jak se v chráněné krajinné oblasti chovat, aby zůstala zachovaná ve svojí původní formě i pro další návštěvníky.

Slavnostního otevření se zúčastnila řada rodin s dětmi. Nechyběli samozřejmě ani zástupci obce Bedřichov. Starosta Bedřichova, Petr Holub, oficiálně zahájil provoz stezek a všechny osobně je provedl po „Mravenčí stezce” až na rozhlednu Královka.

„Mravenčí stezka” začíná přímo u obecního úřadu, kde si v Infocentru mohou návštěvníci vyzvednout mapku této cesty, kterou potřebují k vyluštění tajenky, kterou potřebují na konci celé stezky, přímo na rozhledně Královka.

Pokračování nalezneze ZDE

Liberecký deník

Pin It on Pinterest