V obřadní síni radnice ve Frýdlantu byly ve středu 20. července 2016 předány dvěma frýdlantským rodinám zdravotní pomůcky, nakoupené z výtěžku Veřejné sbírky na pomůcky pro zdravotně postižené osoby. Ve sbírce, kterou Město Frýdlant vyhlásilo v červnu roku 2013 a posílat do ní peníze mohli lidé až do června letošního roku, se dohromady sešlo zhruba 68 tisíc korun. První část výtěžku byla ale vybrána už koncem minulého roku. Konkrétně šlo o částku 38 tisíc 602 korun, za kterou byl koupen repasovaný vozík pro Jaroslava Horkého z Frýdlantu. Zbylý výtěžek teď Město Frýdlant použilo na nákup kompenzačních pomůcek pro rodinu osmileté Elišky Taušové a šestiletého Michala Hlouška. 

pomůcky ze sbírky 2

Foto: Město Frýdlant

Pomůcky předával rodinám starosta Frýdlantu Dan Ramzer a místostarosta Jiří Stodůlka. “Jsem opravdu rád, že peníze pomohou těm, kteří to potřebují. Už elektrický vozík pro Jaroslava Horkého rodině hodně ulehčil život, stejně tak to jistě bude i s pomůckami, které jsme předali tentokrát. V obou případech pomohou dětem lépe snášet úděl, který jim život přichystal,” podotkl starosta Frýdlantu.

Eliška Taušová získala díky veřejné sbírce polohovací set plněný EPS kuličkami a špaldovými slupkami v hodnotě 23 tisíc 790 korun. “Pro nás je to významný dar, který Elišce pomůže udržet nohy v optimální poloze. Má velké zdravotní problémy s kyčlemi a takovéto lehátko pro ní bude skvělým pomocníkem,” řekla maminka Petra Taušová.

Michal Hloušek pak získal masážní podložku, přístroj pro speciální masáž nohou, pomůcku dynaso bosso a masážní válec. “Míša má velké problémy s bolestí nohou, od nichž by mu měly pomůcky ulevit. Podporují také hmat a cit v dolních končetinách, což také pomůže,” vysvětlila maminka Michala Květoslava Hloušková. Pomůcky pro jejího syna byly v hodnotě 5 tisíc 638 korun.

Pin It on Pinterest